Extra bescherming voor de ogen van je kindje

Extra bescherming voor de ogen van je kindje

In de moderne wereld spenderen kinderen steeds meer tijd op digitale apparaten, zoals tablets. Hoewel deze apparaten een schat aan educatieve apps en leuke spelletjes bieden, brengen ze ook een nieuw probleem met zich mee: blauw licht. Bloodstelling aan blauwe licht in de avond kan de slaapkwaliteit verminderen en vermoeide, gestreste ogen veroorzaken. Gelukkig bieden de AngelTech Kindertablets de mogelijkheid om blauw licht te verminderen. In deze blogpost leggen we uit hoe je dit kunt doen.

 

Voordelen van blauw licht

Blauw licht brengt natuurlijk niet alleen nadelen met zich mee, maar ook een hoop voordelen! Blauw licht kan met name overdag de alertheid en concentratie verhogen, het geheugen verbeteren en de stemming op een positieve manier beïnvloeden. Blauw licht is ook belangrijk voor de natuurlijke aanmaak van melatonine, het hormoon dat juist helpt bij een gezonde nachtrust.

 

Nadelen van blauw licht

Naast alle voordelen van blauw licht, zijn er ook een paar nadelen. Zo kan blauw licht in de avond kan leiden tot moeilijk in slaapkomen, slaap problemen, concentratieproblemen en vermoeidheid. Bij overmatige blootstelling aan blauw licht kan het vermoeide en gestreste ogen veroorzaken.

 

Nadelen willen we natuurlijk niet! Daarom leggen wij je hieronder uit hoe je dit tegen kan gaan!

 

Stap 1: Open de Instellingen

Om te beginnen, ontgrendel je de AngelTech Kindertablet. Tik vervolgens op het tandwielpictogram om de instellingen te openen.

 

Stap 2: Zoek naar het Weergave-menu

Eenmaal in de instellingen, scrol je een beetje naar beneden en zoek je naar het menu met de naam "Weergave" of "Scherm." Dit menu bevat alle opties met betrekking tot het weergeven van inhoud op het scherm van de tablet.

 

Stap 3: Blauwlichtfilter instellen

Binnen het Weergave-menu zoek je naar een optie die "Nachtverlichting", “Oogcomfort” of iets vergelijkbaars heet. Wanneer je deze optie hebt gevonden, tik je erop om toegang te krijgen tot de instellingen van het blauwlichtfilter.

 

Stap 4: Altijd aan of een schema instellen

Nu kun je de instellingen van het blauwlichtfilter aanpassen aan je voorkeur. Je kunt de filter handmatig in- of uitschakelen of een schema instellen voor automatische aanpassing van de filtersterkte op basis van de tijd van de dag. Dit is handig omdat het blauwe licht 's avonds meer invloed heeft op de slaapkwaliteit dan overdag.

 

Stap 5: Filtersterkte aanpassen

De AngelTech Kindertablets kunnen de intensiteit van het blauwlichtfilter aanpassen. Dit stelt je in staat om de filter zo in te stellen dat het precies aan je behoeften voldoet. Experimenteer met verschillende niveaus van filtersterkte en kies degene die het meest comfortabel aanvoelt voor jou en je kind.

 

Stap 6: Geniet van een rustigere kijkervaring

Nadat je de instellingen naar wens hebt aangepast, kun je genieten van een rustigere en meer oogvriendelijke kijkervaring op de AngelTech Kindertablet. De blauwlichtfilter helpt vermoeide ogen te voorkomen en kan de slaapkwaliteit verbeteren, vooral als de tablet 's avonds wordt gebruikt.

 

Het instellen van een blauwlichtfilter op de AngelTech Kindertablet is een eenvoudige maar effectieve manier om de digitale ervaring van je kinderen te verbeteren. Door deze stap te nemen, kun je hun ogen beschermen en hun slaaproutine verbeteren. Geniet van een gezondere en comfortabelere schermtijd.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.